Goedkope groepsreis jongvolwassenen boeken

Tips om een goedkope jongvolwassenen groepsreis te kunnen boeken.

Groepsreizen zijn meestal niet goedkoop en dat is ook van toepassing op groepsreizen voor jongvolwassenen. Toch is het mogelijk om op een groepsreis, single reis, rondreis of groepsrondreis te besparen. Lees deze tips. Dit is ook van toepassing op jongeren vakanties.

sawadee single groepsreizen

Tip 1: Kies een bestemming niet al te ver van huis

Veel jongvolwassenen kiezen voor een groepsreis met een verre bestemming zoals Indonesië, Sri Lanka, Costa Rica, Nepal of Mexico. Dat zijn bestemmingen die duizenden kilometers van Nederland of België af liggen en waar je met een vliegtuig meestal meerdere keren moet overstappen. Lange afstandsvluchten zijn duur ( en milieuvervuilend). Je kunt er ook voor kiezen een jongvolwassenen groepsreis Spanje, Griekenland, Kroatië of Portugal te boeken, bijvoorbeeld. Bestemmingen binnen Europa.


Amalfi kust Italië

Tip 2, last minute is bijna altijd goedkoper.

Last minute groepsreizen en rondreizen zijn bijna altijd voordeliger. Soms wel tot 30 %. Door en last minute groepsreis voor jongvolwassenen te boeken, kan je een aanzienlijk bedrag op de totale reissom besparen. En meestal kan je nog tot een paar dagen voor vertrek zo een goedkope jongvolwassenen groepsreis boeken. Je hebt de grootste kans om een goedkopere last minute groepsreis of groepsrondreis te boeken bij de grotere en gespecialiseerde reisorganisaties. Bij Sawadee bijvoorbeeld. Een last minute single groepsreis 25 of 30 plus, boek je bijvoorbeeld bij Shoestring

avontuurlijke groepsreizen shoestring


Wijnproeverij single reis

Tip 3, houd het “basic”, duurzaam en lokaal

Nog een manier om geld te besparen op een groepsreis jongvolwassenen is een aanbieder uit te kiezen die met kleine groepen werkt, het minder luxe maakt en samenwerkt met lokale hotels, hostel, bed and breakfast en plaatselijke reisleiders. Kamperen in plaats van in een luxe hotel overnachten, goedkoop reizen door te backpacken. Eten in een plaatselijk restaurant. Zo een reisorganisatie is TravelAround. Geliefd bij de backpacker, de student, de actieve wandelaar en de natuurliefhebber. Duurzaam en lokaal kan tot lagere prijzen leiden.


villavibes groepsreizen actief banner